divendres, 29 de maig del 2009

TUTORIA ESPECIAL Unesco 29 de maig

Avui hem portat a terme la sortida a Hospitalet per celebrar els 25 anys de trobades escoles associades a la UNESCO. Ens ho hem passat molt bé i hem passat molta calor!!!
Abans de penjar a l'espai web de l'escola les fotos, us n'avanço unes quantes:




PD:Penseu a portar les autoritzacions que us hem adjuntat en els dos fulls que hem donat a l'arribar a l'escola referents als últims dies de classe.

dimecres, 27 de maig del 2009

PORRA FINAL CHAMPIONS 09

Després d'acceptar la proposta dels alumnes refem porra, en aquest cas la final de Champions entre BARÇA I MANCHESTER. (al final dels 90 minuts)
S'hi afegeixen els alumnes de primer d'ESO A.
Voluntària

ABARCA:1-3.................ALCAIDE: 2-1
BALDRICH: 4-2...........AMO:3-4
BOSQUE: 0-3...................ANDREU: 1-0
CALATAYUD: 3-0...........BLANES:1-1
ESCOBAR: 4-1................BORRÀS: 1-0
FUSTÉ: 2-1.....................CARMELO: 3-2
JULIAN: 1-0.....................CASANOVASHEYMELOT:2-0
GUILLOT: 0-0.....................GARCÍA:3-1
LÓPEZ,N.: 4-2........................GÓMEZ:4-2
RICO: 2-3.........................MAGESTER: 2-0
ROIG: 1-0..........................QUIÑONES:0-2
RUIZ: 1-2.......................RODRÍGUEZ: 3-2
VIDAL: 3-2......................SASTRE: 5-2
...................................VENTALLÓ: 2-1
...................................VIEYRA:4-1
....................................MÀRIUS: 5-0
....................................ESTEVE:3-2

Els que falten portar l'euro, recordeu que és per demà.

dijous, 21 de maig del 2009

TUTORIA 22 maig SORTIDA UNESCO



CONSTRUINT PONTS, TRENCANT FRONTERES...


En el marc dels 25 anys del pla d'Escoles Associades a la UNESCO a Catalunya, la Xarxa d'Escoles Associades a la Unesco a Catalunya i el centre UNESCO de Catalunya es complauen a convidar-nos a la XI Trobada d'alumnes, que tindrà lloc el divendres, 29 de maig, a les 10 del matí, a l'Escola Joan XXIII de l'Hospitalet de Llobregat, Barcelona.

El programa de la jornada inclourà un concert a càrrec de l'Escola Oriol Martorell, una mostra visual de treball fet a les escoles, l'estrena de la cançó Tu i jo amb la presència dels seus autors i racons d'activitats.

La sortida serà a les 7:30 del matí i arribarem a les 5 de la tarda a l'escola. Probablement per la sortida del matí farem parada al pont d'Empuriabrava i a la Nissan. Ja quedarem amb els alumnes.

APRENEM: UNESCO

La Organització de les Nacions Unides per a la Educació, la Ciència i la Cultura (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization, UNESCO), fou establerta per les Nacions Unides el 1946 per promoure la col·laboració internacional en educació, ciència, cultura i comunicació.
Avui en dia 193 estats pertanyen a la UNESCO, que té la seu a París (França), i té més de 60 oficines arreu del món. Els projectes patrocinats per la UNESCO inclouen projectes científics internacionals, programes d'alfabetització, d'ensenyament tècnic o de formació de mestres, projectes històrics i culturals regionals, foment de la cooperació internacional per preservar el patrimoni cultural i natural mundial, i promoció dels drets humans.
A través del Convenció sobre la Protecció del Patrimoni Mundial Cultural i Natural, la UNESCO va crear en l'any 1972 un pla de protecció dels bens culturals del món conegut com Patrimoni Comú de la Humanitat.
La UNESCO vol mantenir una relació de llocs que són considerats Patrimoni de la Humanitat. Aquests llocs són emplaçaments històrics o naturals la preservació i adequació dels quals són considerats importants per a la comunitat internacional. La UNESCO, però, no s'involucra directament en el manteniment d'aquests. L'organització també posa al dia la llista d' Obres Mestres del Patrimoni Oral i Intangible de la Humanitat i des del 1997, el Registre Internacional de la Memòria del Món.
La UNESCO és l'encarregada de coordinar les activitats de la Dècada Internacional per la Promoció d'una Cultura de Pau i de No-Violència per als Infants del Món (2001-2010), tal i com va ser nombrada per l'Organització de les Nacions Unides l'any 1998.
Cada any, la UNESCO promou els drets de la llibertat d'expressió i la llibertat de premsa com a drets humans bàsics, amb la creació de la jornada internacional anomenada Dia Mundial de la Llibertat de Premsa el dia 3 de maig. L'event és commemorat per recordar, celebrar i emfatitzar la importància de la llibertat de premsa com a element crucial de qualsevol societat íntegra, democràtica i lliure.

ESCOLES ASSOCIADES A LA UNESCO El Pla d’Escoles Associades de la UNESCO va ser creat el 1953 amb l'objectiu de fomentar la cooperació i la pau internacionals a través de l'educació escolar.
Agrupa centres de tots els nivells educatius
Xarxa d’Escoles Associades de la UNESCO a Catalunya - XEAUC
Les primeres escoles catalanes associades són de l’any 1984. Des d’aleshores el nombre d’escoles ha anat augmentant fins a les 63 actuals. És per això que l'any 2006 es va crear la XEAUC, l’associació que ens permet tenir entitat pròpia i potenciar més la idea de xarxa catalana.
La XEAUC forma part de la xarxa estatal REAU (Red de Escuelas Asociadas de la UNESCO) així com de la xarxa internacional PEA (Pla d’Escoles Associades a la UNESCO).
Les Escoles Associades inclouen en el seu ensenyament quatre temes:
-Els problemes mundials i el paper de les organitzacions del sistema de les Nacions Unides en la seva resolució.
-La difusió i el respecte dels drets humans.
-El coneixement dels altres països i les altres cultures, a partir del coneixement i de la valoració de la pròpia.
-L'anàlisi dels problemes mediambientals.
Les Escoles Associades es comprometen a:
-Celebrar els Dies Internacionals establerts per les Nacions Unides .
-Participar en algun dels projectes marc.
-Participar a les reunions i trobades.
-Elaborar una memòria anual de les activitats realitzades al centre.
La cultura de pau ha estat i segueix essent l’eix bàsic del treball de les Escoles Associades de la UNESCO. El dia 30 de gener celebren el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP), instituït per Llorenç Vidal, l’any 1964, en memòria de Gandhi.

RECORDEU: Aquest divendres donarem invitacions de la festa fi de curs esportiva. Serà aquest proper dijous 28 de 3 a 5 de la tarda. Queden poques setmanes per acabar el curs: aprofiteu per estudiar i treballar força. No deixeu res per fer, dossiers, llibretes....Portar 3€ del dossier i herbari de laboratori.

Seria bo que els pares entrin comentari al blog per donar autorització de la sortida, així evitarem repartir, i recollir cartes.

dijous, 14 de maig del 2009

TUTORIA 15 maig

Aquest divendres farem classe de Tecnologia, doncs ja van fer una tutoria crítica a l'hora de tecno del dimecres passat.
El que sí farem és entrega la pre-roda d'aquest tercer trimestre al final de la classe.
Hem concretat visites de pares als alumnes.

divendres, 8 de maig del 2009

La nostra escola al Youtube ..


II Jornada de la Matemàtica,English Village i Setmana de la Ciència al Centre.
I pels de primària: El pessebre vivent:

dimarts, 5 de maig del 2009

TUTORIA 8 maig

El proper dimecres, el Claustre de professors, farem la preroda i us serà entregada el divendres vinent a l'hora de tutoria. Quedaran poques setmanes per acabar el primer curs de l'ESO. Espero una millor concentració de cares a aquest final de curs, doncs hi ha alguns alumnes que s'hi juguen molt.
Recordeu que hi ha un grup d'alumnes que han d'aprofitar els moments d'esbarjo de dimecres i dijous per l'estudi de les matèries pendents. Aprofitar per treballar aquelles matèries com ara laboratori, visual i plàstica, informàtica i història de les religions, que tenen un pes important en la feina de planificació de llibretes i dossiers.

Pels pares:
Què és això del Pla Bolonya de les Universitats???Adjunto un petit escrit que es pot trobar a la xarxa per aclarir una mica què és això del què tan parlant a la premsa
El procés de Bolonya és el nom amb el que es coneix a tot un conjunt de mesures per tal de configurar el que s'anomena com Espai Europeu d'Ensenyament Superior o EEES.
El procés pretén crear un Espai Europeu d'Educació Superior en el que les titulacions puguin ser reconegudes a qualsevol país i es millori la mobilitat. Per aconseguir-ho, es pren com a exemple a seguir el model anglo-saxó, on les carreres s'estructuren en tres cicles: graus, màster i doctorat.
Algunes dels canvis més evidents són:
Sistema Europeu de Transferència de Crèdits (ECTS - European Credit Transfer System en anglès). Amb aquest es pretén millorar la comparació i transferència dels cursos impartits arreu d'Europa. Per a mesurar-ho s'emfatitza el temps d'estudi que ha de dedicar l'alumne més que no el nombre d'hores lectives.
Suplement Europeu al Títol. És un document que s'annexa al títol i que descriu els estudis cursats per tal de fer possible una homologació i comparació a nivell europeu.
Sistema de titulacions de 2 cicles. Prenent com a model el sistema anglosaxó, les titulacions consistiran en un primer cicle genèric de 3-4 anys que dóna lloc al títol de Grau (bachelor en anglès) i un segon cicle de 1-2 anys al de Màster. La diferenciació entre diplomatures i llicenciatures, per exemple, s'esvaneix.

CRÍTIQUES REBUDES: Des dels seus començaments, el procés ha patit les crítiques d'un gran nombre de sectors estudiantils a Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears i a la resta d'Europa en considerar que les reformes s'emmarquen en una progressiva política de privatització de l'ensenyament superior i precarització del món laboral. Es lamenta especialment que les propostes no garanteixen un finançament adequat ni dels estudiants ni de les universitats públiques, portant a una conseqüent major dependència amb certs sectors empresarials, que condicionarien per altra banda el panorama acadèmic. Els estudiants es queixen que aquest espai comporta també una "mercantilització" de les universitats, ja que expliquen que es promou, per exemple, que les empreses puguin finançar algunes titulacions en funció del seu interès, que s'eliminin les carreres que no tenen sortides laborals concretes, que s'hagin de pagar màsters per tenir nivell de llicenciatura o que es doni preeminència a les beques-crèdit en comptes de les beques sense contrapartida.